Welkom bij de Welpenhoeve! klik hier voor meer informatie over verzending en afhalen | Official partner vanBol.com

 • Vragen? Bel ons op 06 22 06 47 75 of stuur een berichtje via Whatsapp

€70,60
Beschikbaar
(0)

Hoogwaardig voer, speciaal voor volwassen honden van reuzenrassen vanaf 45 kg, vanaf de 18e of 24e maand, ondersteunt kraakbeen, gewrichten & hartfunctie, antioxidantencomplex, extra grote brokken.

Levertijd 1 tot 5 werkdagen.

Iedere hond verdient een dieet dat is afgestemd op zijn lijf en individuele behoeften. Door hun indrukwekkende voorkomen en hun enorme lichaamsgewicht lijden de gewrichten van reuzenrassen vaak onder extreme belasting. Dit betekent ook dat overgewicht een aanzienlijk risico vormt - dit moet voorkomen worden om te zorgen dat de gewrichten en vooral het hart niet meer belast worden dan natuurlijk is. Vanwege hun grootte hebben reuzenrassen ook relatief gezien meer spiermassa dan kleinere honden. Omdat spierweefsel nu eenmaal meer energie verbruikt dan andere lichaamsmassa, hebben deze reusachtige honden ook een relatief hoge energiebehoefte. Ook treden ouderdomsverschijnselen eerder op dan bijvoorbeeld bij kleine honden. Om die reden hebben reuzenrassen niet alleen meer, maar ook anders samengesteld voer nodig. Tot slot is het ook erg belangrijk dat de brokken aan de vorm en grootte van het gebit zijn aangepast.

Concept for Life X-Large Adult Hondenvoer is minutieus afgestemd op de bijzondere behoeften van je reuzenhond en biedt een evenwichtige voedingsstoffenbalans voor een optimaal dieet.

Het energiegehalte van Concept for Life X-Large Adult is speciaal aan de behoeften van reuzenrassen aangepast en helpt je hond bij het behouden van zijn ideale gewicht. De speciale Formula X draagt actief bij aan levenslange gezondheid en zorgt voor de optimale werking. Hoofdingrediënt van Concept for Life is eersteklas vlees, dat samen met hoogwaardige en functionele grondstoffen een excellente en evenwichtige samenstelling bewerktstelligt. Concept for Life steekt boven het maaiveld uit door uitstekende verteer- en verdraagbaarheid.

Het vitamine-B-complex in combinatie met koper, organisch gebonden zink en waardevolle omega-3- en omega-6-vetzuren kan een glanzende vacht en een soepele huid ten goede komen. Het Stay-Clean™-complex met goed oplosbare vitamine C helpt erbij om de bacteriële tandplak- en tandsteenvorming terug te dringen. Speciale plantenvezels zorgen voor mechanische reiniging van de tanden.

Het kwalitatief hoogstaande droogvoer Concept for Life X-Large Adult is naar wetenschappelijke inzichten speciaal voor volwassen honden van reusachtige rassen ontwikkeld:

 • Antioxidantencomplex:
  Antioxidanten uit de appelbes, groene thee, hop en bloesem van het afrikaantje kunnen erbij helpen de celveroudering te vertragen. Daarnaast draagt het speciale vitaminencomplex in combinatie met mannan-oligosacchariden (MOS) en beta-glucanen bij aan het versterken van het lichaamseigen, natuurlijke afweersysteem.
 • Ondersteuning van de hartfunctie:
  Dankzij de verrijking van het voer met EPA en DHA kan het voer bijdragen aan het behouden van een gezond hart.
 • Bescherming van het kraakbeen en de gewrichten:
  Het voer bevat twee natuurlijke kraakbeenvoedingsstoffen glucosamine en chondroïtinesulfaat. Daarbovenop kan vitamine C ook de collageenvorming bij erg grote rassen stimuleren, wat erg belangrijk is voor het kraakbeen.
 • Behoud van het ideale gewicht & optimale vertering:
  De receptuur is speciaal op volwassen reuzenrassen afgestemd en bestaat uit hoogwaardige voedingsstoffen, plantenvezels en voedingsvezels uit lijnzaad en gedroogde bietenpulp en ondersteunt zo een darmflora in evenwicht en draagt bovendien bij aan het optimale functioneren van de spijsvertering en het behouden van het ideale gewicht.
 • Extra grote brokken:
  De brok is speciaal aangepast aan reuzenrassen. Zo wordt je hond aangespoort om te kauwen en de brok kan erbij helpen, het metabolisme te vertragen.
 • Glanzende vacht:
  Het vitamine-B-complex in combinatie met koper, organisch gebonden zink en waardevolle omega-3- en omega-6-vetzuren kan bijdragen aan een prachtige glans in de vacht en een soepele huid.
 • Erg goed geaccepteerd:
  De evenwichtige, combinatie voedingsstoffen met een hoog aandeel vers vlees in combinatie met zorgvuldig geselecteerde andere ingrediënten zorgt ervoor dat dit voer optimaal wordt geaccepteerd door extreem grote honden.
 • Tandverzorging:
  Het Stay-Clean™-complex met goed oplosbare vitamine C zorgt voor een reductie in de bacteriële tandplak- en tandsteenvorming. Daarnaast zorgen speciale plantenvezels voor een mechanische reiniging van de tanden.
 • Ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen
 • Hoog aandeel vlees
 • Rijst als lichte bron van koolhydraten - vrij van tarwe en soja

 

Concept for Life is een uniek, wetenschappelijk gefundeerd voedingsconcept voor een hondenleven in optimale gezondheid. De variant X-Large Adult biedt volwassen honden van reusachtige rassen vanaf de 18e of 24e levensmaand een evenwichtig voer dat speciaal op hun behoeften in afgestemd.

Samenstelling:
Gevogelteproteïne [rijk aan kip, gedeeltelijk gedroogd en gehydrolyseerd] (23,5%), vers kippenvlees (20%), rijst, mais, gevogeltevet, gedroogde bietenpulp [ontsuikerd], lijnzaad, maisproteïne, zalmolie (0,5%), natriumchloride, lignocellulose, ei [gedroogd], zonnebloemolie (0,35%), gistextract [rijk aan beta-glucanen en mannan-oligosacchariden] (0,2%), appelbessenextract [gedroogd, rijk aan polyfenolen] (0,1%), witlof-inuline (0,1%), zeewier, glucosamine (0,04%), chondroïtinesulfaat (0,02%), extracten uit hop en groene thee [gedroogd, rijk aan flavonoïden] (0,02%), meel van afrikaantjesbloesem [rijk aan luteïne] (0,01%).

Energie per kg
ME (FEDIAF, 2016) 17,20 MJ / 4.105 kcal.

Toegevoegde stoffen per kg:
Voedingsfysiologische additieven:
Vitamine A (12.000 IE), vitamine D3 (1.400 IE), vitamine E (500 IE), vitamine C (550 mg), L-carnitine (200 mg), taurine (2.000 mg), vitamine B1 (15 mg), vitamine B2 [als riboflavine] (15 mg), vitamine B6 [pyridoxinehydrochloride] (10 mg), vitamine B12 [cyanocobalamine] (220 µg), niacine (35 mg), calcium-D-pantothenaat (35 mg), foliumzuur (1,2 mg), biotine (300 µg), cholinechloride (2.500 mg), koper [als koper-(II)-sulfaat, pentahydraat] (12,5 mg), zink [als zinksulfaat, monohydraat] (100 mg), ijzer [als ijzer-(II)-sulfaat, monohydraat] (250 mg), mangaan [als mangaan-(II)-sulfaat, monohydraat] (30 mg), jodium [als calciumjodaat, watervrij] (2,2 mg), selenium [als natriumseleniet] (0,40 mg).
Technologische additieven:
Antioxidanten.


Analytische bestandsdelen

 

 

ruw eiwit 26.0 %
ruw vet 20.0 %
ruwe vezel 2.0 %
ruwe as 6.7 %
calcium 1.1 %
fosfor 0.8 %
natrium 0.4 %
omega-3-vetzuren 0.8 %
omega-6-vetzuren 4.1 %

Voedingsadvies:
Concept for Life X-Large Adult is enkelvoer voor volwassen honden. De aangegeven hoeveelheden zijn slechts richtlijnen en moeten aan de individuele behoeften van je hond worden aangepast, om het ideale gewicht te kunnen bereiken. Geef het voer droog. Zet altijd vers water klaar.

 

Gewicht van de hond in kg Dagelijkse hoeveelheid - verminderde activiteit Dagelijkse hoeveelheid - normale activiteit Dagelijkse hoeveelheid - verhoogde activiteit
45 kg 365 g 405 g 475 g
50 kg 395 g 440 g 515 g
55 kg 425 g 470 g 550 g
60 kg 450 g 500 g 590 g
65 kg 480 g 535 g 625 g
70 kg 505 g 565 g 660 g
75 kg 535 g 595 g 695 g
80 kg 560 g 620 g 730 g
85 kg 585 g 650 g 765 g
90 kg 610 g 680 g 800 g
95 kg 635 g 705 g 830 g
100 kg 660 g 735 g 865 g

 

This product does not have any reviews yet - be the first to write one.