Welkom bij de Welpenhoeve! klik hier voor meer informatie over verzending en afhalen | Official partner vanBol.com

 • Vragen? Bel ons op 06 22 06 47 75 of stuur een berichtje via Whatsapp

€43,00
Beschikbaar
(0)
Levertijd 1 tot 5 werkdagen.

De basis voor een lang hondenleven is een soortgerechte en uitgebalanceerde voeding. Volwassen honden hebben vaak de neiging tot overgewicht. Een verlaagde lichamelijke activiteit en het brede aanbod aan lekker, maar vaak niet geschikte hondenvoeding kunnen de oorzaak zijn. Honden met overgewicht hebben een verhoogd risico voor ernstige gezondheidsproblemen. Daarom dient reeds bij de eerste tekenen van gewichtstoename maatregelen worden getroffen. Dit kan in de vorm van meer beweging evenals een aangepaste voeding met lage vet- en calorieconcentratie zijn.

Concept for Life Medium Light is precies op de speciale behoeften van honden van middelgrote rassen met overgewicht of de neiging ertoe aangepast en biedt een uitgebalanceerde voedingsstofbalans voor de optimale rondomverzorging. Met Concept for Life wordt de gezondheid en het welzijn van je hond met overgewicht bevorderd.

Honden met overgewicht hebben naast meer activiteit een voeding met aangepast energiegehalte nodig, die daarbij je hond ook een verzadigend gevoel biedt. Bij Concept for Life Medium Light is het caloriegehalte met 15% gereduceerd (vergeleken met Concept for Life Medium Adult), terwijl tegelijkertijd het eiwitgehalte is verhoogd. De hoogwaardige eiwitten dragen daaraan bij om de spiermassa te behouden. Tegelijkertijd bevat de voeding een speciale plantenvezel-mix, die voor een snel en langdurig verzadigend gevoel zorgt. De speciale Formula X ondersteunt daarbij actief de levenslange gezondheid en zorgt voor de hoogste functionaliteit. Hoofdingrediënt van Concept for Life is geselecteerd vers vlees, dat samen met hoogwaardige en functionele grondstoffen een excellente en uitgebalanceerde voedingsstofsamenstelling voor middelgrote honden biedt. Het voer wordt gekenmerkt door zijn hoge verteerbaarheid en verdraagbaarheid.

Het verwerkte vitamine-B-complex in combinatie met koper en organisch gebonden zink evenals waardevolle omega-3- en omega-6-vetzuren kan een glanzende vacht en een zachte huid bevorderen. Bovendien vermindert het Stay-Clean™-complex met makkelijk oplosbare vitamine C de vorming van tandsteen.

Het hoogkwalitatieve droogvoer van Concept for Life Medium Light is volgens de nieuwste wetenschappelijke kennis speciaal voor volwassen honden van middelgrote rassen met overgewicht ontwikkeld:

 

 • Effectieve gewichtscontrole:
  de uitgebalanceerde, caloriegereduceerde voedingsstofformule met aangepast vetgehalte en makkelijk verteerbare eiwitten in combinatie met L-carnitine draagt bij aan het bereiken van het ideale gewicht. Door het uitsluitend voeden met Concept for Life Medium Light kan de calorietoevoer met ca. 15% (vergeleken met Concept for Life Medium Adult) worden verminderd.
 • Ballaststoffen en plantenvezels ter verzadiging:
  het verhoogde gehalte aan uitgekozen ballaststoffen en plantenvezels uit psyllium en lignocellulose kan voor een langer verzadigend gevoel zorgen en bevordert daardoor een verlaagde voedingsstofopname.
 • Behoud van de spieren:
  door het verhoogde eiwitgehalte van 26% in combinatie met een verhoogde vitaminemix (vergeleken met Concept for Life Medium Adult) wordt het behoud van de spiermassa bevorderd.
 • Bescherming van gewrichten & kraakbeen:
  de receptuur bevat de beide natuurlijke kraakbeenvoedingsstoffen glucosamine en chondroïtinesulfaat. Bovendien kan vitamine C ook de voor het kraakbeen belangrijke collageenvorming ondersteunen.
 • Evenwichtige voedingsstofbalans:
  de receptuur bevat alle belangrijke eiwitten, vetzuren, ballaststoffen, vitaminen en mineralen, die je hond met overgewicht voor de optimale rondomverzorging voor een lang en gezond hondenleven nodig heeft.
 • Huid & vacht:
  het verwerkte vitamine-B-complex in combinatie met koper en organische gebonden zink evenals waardevolle omega-3- en omega-6-vetzuren kan een glanzende vacht en een gladde huid bevorderen.
 • Tandgezondheid:
  het Stay-Clean™-complex met makkelijk oplosbare vitamine C zorgt voor een vermindering van bacteriële plakvorming en tandsteen. Speciale plantenvezels zorgen voor een mechanische reiniging van de tanden.
 • Hoge acceptatie:
  de uitgebalanceerde, voedingsstofsensitieve receptuur bezit ook bij kieskeurige honden een hoge acceptatie.
 • In samenwerking met dierenartsen ontwikkeld
 • Hoog vleesaandeel
 • Rijst als licht verteerbare koolhydratenbron - vrij van tarwe of soja

 

Concept for Life is een uniek, wetenschappelijk voedingsconcept voor een rondom gezond hondenleven. De soort Medium Light biedt honden van middelgrote rassen vanaf 1 jaar met overgewicht een soortgerechte en uitgebalanceerde voeding.

Concept for Life – op maat gemaakt voor het leven.

Concept for Life - Medium Light compleetvoer voor volwassen honden.

Samenstelling:
26 % gevogelte-eiwit (rijk aan kip, deels gedroogd en gehydrolyseerd), rijst, mais, 12 % vers kipvlees, lignocellulose, bietenpulp (ontsuikerd), gevogeltevet, lijnzaad, natriumchloride, biergist (gedroogd), monocalciumfosfaat, 0,2 % gistextract (rijk aan beta-glucanen en mannan-oligosacchariden), 0,1 % zalmolie, 0,1 % chicorée-inuline, psylliumdoppen (gedroogd), 0,1 % zonnebloemolie, 0,04 % glucosamine, 0,02 % chondroïtinesulfaat.

Energie per kg: ME (FEDIAF, 2013) 14,05 MJ / 3.355 kcal.

Toegevoegde stoffen per kg:
voedingsfysiologische additieven:
 vitamine A 15.000 IE, vitamine D (als Vitamin D3) 1.400 IE, vitamine E (als all rac-alpha-Tocopherylacetat) 400 mg, vitamine C (als Ascorbyl-Monophosphat, Calcium-Natrium-Salz) 300 mg, vitamine B1 (als Thiaminmononitrat) 15 mg, vitamine B2 (als Riboflavin) 15 mg, vitamine B6 (als Pyridoxinhydrochlorid) 10 mg, vitamine B12 (als Cyanocobalamin) 220 mcg, niacine 40 mg, calcium-D-pantothenaat 40 mg, foliumzuur 1,5 mg, biotine (als D(+)-biotine) 400 mcg, cholinchloride 3.000 mg, L-carnitine 100 mg, koper (als koper(II)-sulfaat, pentahydraat) 12,5 mg, zink (als zinksulfaat, monohydraat) 100 mg, zink (als glycine-zinkchelaat-hydraat) 60 mg, ijzer (als ijzer(II)-sulfaat, monohydraat) 250 mg, mangaan (als mangaan(II)-sulfat, monohydraat) 30 mg, jodium (als calciumjodaat, watervrij) 2,2 mg, selenium (als natriumseleniet) 0,4 mg.
Technologische additieven: antioxidatiemiddel.


 

Analytische bestandsdelen

 

ruw eiwit 26.0 %
ruw vet 9.8 %
ruwe vezel 6.0 %
calcium 1.15 %
fosfor 0.92 %
natrium 0.35 %
omega-3-vetzuren 0.45 %
omega-6-vetzuren 2.25 %

Voedingsadvies:
de aangegeven hoeveelheden voer zijn richtlijnen en dienen aan de individuelae behoeften te worden aangepast om het optimale lichaamsgewicht te behouden. Biedt het voer droog aan. vers water dient altijd klaar te staan.

 

Gewicht van de hond in kg Dagelijkse hoeveelheid - gereduceerde activiteit Dagelijkse hoeveelheid - normale activiteit Dagelijkse hoeveelheid - verhoogde activiteit
11 kg 150 g 155 g 175 g
12 kg 160 g 165 g 185 g
14 kg 180 g 185 g 210 g
15 kg 185 g 190 g 220 g
16 kg 195 g 200 g 230 g
18 kg 215 g 220 g 250 g
20 kg 230 g 240 g 270 g
22 kg 250 g 255 g 290 g
24 kg 265 g 275 g 310 g
25 kg 275 g 280 g 320 g

This product does not have any reviews yet - be the first to write one.