Welkom bij de Welpenhoeve! klik hier voor meer informatie over verzending en afhalen | Official partner vanBol.com

  • Vragen? Bel ons op 06 22 06 47 75 of stuur een berichtje via Whatsapp

€16,95
Beschikbaar
(0)
Voor 10.00 uur besteld volgende werkdag verstuurd met post.nl

Deze kangoeroekorrel is daarom een zeer belangrijke en noodzakelijke aanvulling op het dagelijks rantsoen van kangoeroes. Het kan onbeperkt gevoerd worden naast gras, hooi en takken van bijvoorbeeld wilg en ook fruitbomen. Daar eten ze graag de bast van af. Ze nemen gemiddeld 200-250 gram kangoeroekorrels per dag op. Verder is het voeren van brood een zeer waarschijnlijke boosdoener in het ontstaan van kaakontsteking.

  • Een zeer belangrijke en noodzakelijke aanvulling op het dagelijks rantsoen van kangoeroes
  • Het kan onbeperkt gevoerd worden naast gras, hooi en takken van bijvoorbeeld wilg en ook fruitbomen
  • Ze nemen gemiddeld 200-250 gram kangoeroekorrels per dag op

In Nederland wordt voornamelijk de Bennet wallaby gehouden en gefokt, alsmede de albino mutatie hiervan. Daarnaast ziet men ook steeds meer de rode reuzenkangoeroe en de andere wallaby soorten zoals de parma en de tammar.

Kangoeroes stellen hoge eisen aan hun voeding en kunnen niet langdurig gehouden worden op grasland zonder een goede bijvoeding. Als er geen goede korrel bijgevoerd wordt, duurt het doorgaans 4 tot 7 jaar voordat de eerste problemen zich aandienen. Dan is het weiland uitgeput voor bepaalde specifieke voedingsstoffen die een kangoeroe nodig heeft. Het bijvoeren van voer voor konijnen, schapen, geiten, paarden en rundvee of zelfs een mengsel daarvan wordt vaak als oplossing toegepast, maar stelt het probleem slechts een jaar of 2 a 3 uit.

This product does not have any reviews yet - be the first to write one.