Welkom bij de Welpenhoeve! klik hier voor meer informatie over verzending en afhalen.

  • Vragen? Bel ons op 06 22 06 47 75 of stuur een berichtje via Whatsapp

€46,50
Beschikbaar
(0)

Een sterk gazon voor in de winter creëer je met de meststoffen van DCM

Zoek je een meststof die zorgt voor een supergroen en stijlvol gazon? Zoek dan niet verder dan de Meststof Vital-Green van DCM. Een voeding die het gazon weer mooi dicht en groen maakt en ervoor zorgt dat je in de zomer kan pronken met je prachtige grasmat.

De Meststof Vital-Green is een evenwichtige gazonmeststof die zorgt voor een onmiddellijke en aanhoudende groei van het gras. De meststof is verrijkt met ijzer en magnesium voor een intens diepgroene kleur. Daarnaast zorgt het hoge kaliumgehalte voor een sterke en dichte grasmat die goed bestand is tegen betreding en droogte. Vital-Green is een professionele formule die ook wordt gebruikt op sportvelden en in openbaar groen. De meststof geeft gedurende 100 dagen voeding af en is ook toepasbaar in een biologische tuin.

Toepassingsperiode: eerste toepassing van februari tot maart, tweede toepassing van juni tot september.

Minigran-technologie

Alle DCM meststoffen bestaan uit meer dan 30 zorgvuldige uitgezochte gedroogde, stabiele en organische grondstoffen van hoge kwaliteit. Zowel van plantaardige als dierlijke oorsprong. Dankzij de Minigran-technologie worden de grondstoffen verwerkt tot een heel klein, homogeen samengesteld korreltje. Deze kleine korrel is 60% beter te verdelen dan klassieke korrel- of kruimelmeststoffen wat zorgt voor een egale opkomst, mooi verspreide doorworteling en een uniformer gewas qua groei.

Wat is NPK meststof?

Elke meststof heeft een unieke NPK-verhouding, met of zonder magnesium.

  • N = stikstof, bevordert de groei van een plant
  • P = fosfor, zorgt voor beworteling van de plant en knopvorming in de plant
  • K = kalium, zorgt voor dikke en stevige vruchten bij gewassen, voor mooie en diepe kleuren bij bloemen en verstevigt de plant
  • Mg = magnesium, zorgt voor een diepgroene bladkleur

Er zijn ook nog sporenelementen die invloed kunnen hebben zoals ijzer en calcium, maar dat verschilt per meststof. Een NPK-waarde van 3-2-5 betekent dat het product 3% stikstof, 2% fosfor en 5% kalium bevat. De Meststof Vital-Green heeft een NPK(Mg)-waarde van 13-3-8 (3) met extra ijzer (Fe) en zal zorgen voor een mooi gazon.

Dosis en gebruik

  • 3 kg is geschikt voor 75m2
  • 10 kg is geschikt voor 250m2
  • 20 kg is geschikt voor 500m2

Gebruik 0,3 – 0,5 kg per 10m2.

DCM kan op dinsdag en op vrijdag verstuurd worden

This product does not have any reviews yet - be the first to write one.