Welkom bij de Welpenhoeve! klik hier voor meer informatie over verzending en afhalen.

€32,75
Beschikbaar
(0)

Frontline Combo -Voor de behandeling van honden van 20-40 kg. Pipetten tegen vlooien, als tekenmiddel of tegen bijtende luizen.

Levertijd 1 tot 5 werkdagen.

Frontline Combo Spot on Hond L op een rijtje:

  • Doelsoorten: hond
  • Voor de behandeling van honden van 20 tot 40 kg lichaamsgewicht. Tegen besmettingen met vlooien, alleen of in combinatie met teken en/of bijtende luizen.
  • Behandeling van vlooien: effect op volwassen vlooien houdt gedurende 8 weken aan. De vermenigvuldiging van vlooien door remming van de ontwikkeling van eieren (ovicide activiteit) en larven en poppen (larvicide werking) afkomstig van volwassen vlooien gedurende 8 weken na toedienen.
  • Behandeling van teken besmettingen: de acaricide werkzaamheid van het product tegen teken kan maximaal 4 weken duren.
  • Behandeling van infecties met luizen. Gebruik van het product als onderdeel van een behandeling strategie voor de behandeling van en bescherming tegen Flea Allergy Dermatitis (FAD).
  • Fipronil beschermt tegen vlooien binnen 24 uur en teken en luizen binnen 48 uur na blootstelling aan het product.

Contra-indicaties

  • In afwezigheid van beschikbare gegevens, het product niet toedienen aan puppy's jonger dan 8 weken oud.
  • Niet gebruiken bij zieke of herstellende dieren.
  • Niet gebruiken bij konijnen, aangezien bijwerkingen en zelfs overlijden kunnen voorkomen.
  • Dit product is specifiek ontwikkeld voor honden. Niet gebruiken bij katten, aangezien dit tot overdosering kan leiden.

Bijwerkingen

    • Zeer zeldzame vermoedelijke bijwerkingen: huidreacties op de toedieningsplaats (verkleuring van de huid, lokaal haarverlies, jeuk, roodheid) en algemene jeuk of haarverlies gemeld na gebruik.
    • Overmatige speekselvorming, omkeerbare neurologische symptomen (overgevoeligheid, depressie, andere nerveuze symptomen), braken of ademhalingssymptomen werden opgemerkt na gebruik.
    • Indien het product opgelikt wordt, kan een korte periode van overmatige speekselvorming worden opgemerkt, hoofdzakelijk te wijten aan het oplosmiddel.
    • Niet overdoseren.

 

  • Speciale waarschuwingen
    Baden/onderdompelen in water binnen 2 dagen na toediening van het product en meer dan eens per week baden moeten worden vermeden, daar geen studie is uitgevoerd om te onderzoeken hoe dit de werkzaamheid van het product beïnvloedt. Verzorgende shampoos kunnen vóór de behandeling worden gebruikt, maar verminderen de beschermingsduur tegen vlooien tot ongeveer 5 weken wanneer wekelijks toegepast na toepassing van het product. Laat honden niet toe te zwemmen binnen 2 dagen na toediening. Er kan een aanhechting voorkomen van enkele teken. Hierdoor kan de overdracht van infectieuze ziekten onder ongunstige omstandigheden niet volledig worden uitgesloten.
    Voor risico's en bijwerkingen lees de bijsluiter en raadpleeg jouw dierenarts of apotheker.
    Let op: bij het gebruik van Frontline is het van belang dat je behalve jouw dier ook de omgeving behandeld. Vlooien en poppen van vlooien blijven vaak achter in tapijt, kussens of meubels in de leefomgeving van jouw hond/kat. Daarnaast kan het tot 24 uur duren voor alle vlooien behandeld zijn door dit middel. Het is tevens van groot belang dat Frontline gebruikt wordt als is aangegeven in de handleiding.

    Naam en adres van de houder van de vergunning voor het in de handel brengen:
    Merial B.V., Kleermakerstraat 10, 1991 JL Velserbroek
    Vervaardigd door: Merial, Chemin du Calquet, 31000 Toulouse, Frankrijk

Samenstelling:
Elke pipet van 2,68 ml bevat:
Werkzame bestanddelen:
Fipronil 268 mg
(S)-Methopreen 241,20 mg
Hulpstoffen:
Butylhydroxyanisol (E320) 0,54 mg
Butylhydroxytolueen (E321) 0,27 mg

Dosering en wijze van toediening: Eén pipet van 2,68 ml (L) per hond van 20 tot 40 kg lichaamsgewicht, overeenkomend met de minimaal aanbevolen dosis van 6,7 mg fipronil per kg en 6 mg (S)-methopreen per kg, voor lokale toepassing op de huid. In afwezigheid van veiligheidsstudies is het minimale behandelingsinterval 4 weken.

This product does not have any reviews yet - be the first to write one.