Welkom bij de Welpenhoeve! klik hier voor meer informatie over verzending en afhalen.

€23,75
Beschikbaar
(0)

Advantix® Antiparasitica Pipetten tegen vlooien, teken, muggen en steekvliegen, voor honden van 25 kg tot 40 kg. Spot-on oplossing als vlooiendruppels.

Levertijd 1 tot 5 werkdagen.

De kenmerken van Advantix® 400/2000 pipetten voor honden van 25 tot 40 kg in een overzicht:

 

  • Geschikt voor het volgende dier: hond
  • Voor behandeling van vlooien (Ctenocephalides felis, Ctenocephalides canis).
  • Advantix® pipetten voor honden van 25 tot 40 kg
  • De vlooien die zich op de hond bevinden worden binnen 1 dag aangepakt.
  • De eenmalige behandeling biedt 4 weken bescherming.
  • Advantix 400/2000 kan gebruikt worden als behandeling en controle tegen vlooienallergiedermatitis (VAD)
  • Dit vlooien- en tekenmiddel heeft gedurende vier weken een aanhoudende acaricide en afwerende werking tegen besmettingen door teken.
    • Het is aangeraden om aanwezig teken vooraf te verwijderen
  • Eén behandeling biedt een afwerende werking tegen zandvliegen (Phlebotomus papatasi voor twee weken en drie weken tegen Phlebotomus perniciosus) gedurende 2-3 weken, tegen muggen gedurende 2-4 weken en tegen stalvliegen gedurende vier weken.
  • De combinatie van de werkzame stoffen Imidecloprid en Permethrin hebben een synergetische werking. Uit laboratoriumstudies is gebleken Imidecloprid de werking van Permethrin versterkt bij geleedpotigen.
  • Naast de werkzaamheid tegen vlooien werkt het ook tegen vlooienlarven.
  • De larven worden betroffen wanneer het behandelde dier met hen in contact komt.
  • Het product heeft een afwerende werking tegen teken, stalvliegen en steekmuggen, waarbij de parasieten geen bloed af kunnen nemen en de kans op ziekten wordt verminderd.
  • Advantix® Spot-On pipetten kan ook bij zwangere en zogende dieren worden gebruikt.

Contra-indicaties
In afwezigheid van beschikbare gegevens dient het product niet te worden gebruikt bij pups van minder dan 7 weken of 1,5 kg lichaamsgewicht. Naargelang het lichaamsgewicht van de hond dient het corresponderende Advantix® product gebruikt te worden, zie doseringsschema. Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor de werkzame bestanddelen of één van de hulpstoffen.
Product is NIET geschikt voor katten
 

Bijwerkingen
In zeer zeldzame gevallen kunnen bij de hond reacties optreden zoals voorbijgaande huid-overgevoeligheid (toename van lokale jeuk, krabben, wrijven, haarverlies en roodheid op de toedieningsplaats) of lusteloosheid, die doorgaans vanzelf verdwijnen. In zeer zeldzame gevallen kunnen honden gedragsveranderingen (agitatie, rusteloosheid, gejank of gerol), gastro-intestinale symptomen (braken, diarree, hypersalivatie, verminderde eetlust) en neurologische verschijnselen vertonen, zoals onregelmatige bewegingen en spiertrillingen bij honden die gevoelig zijn voor het bestanddeel permethrine. Deze verschijnselen zijn over het algemeen van voorbijgaande aard en verdwijnen doorgaans vanzelf. Vergiftiging door ongewilde orale opname door honden is onwaarschijnlijk, maar zou in zeer zeldzame gevallen kunnen voorkomen. In dit geval kunnen zenuwverschijnselen zoals trillen en lusteloosheid optreden. De behandeling zou symptomatisch moeten zijn. Er is geen specifiek tegengif bekend. Indien je ernstige bijwerkingen of andersoortige reacties vaststelt die niet in de bijsluiter worden vermeld, neem dan contact op met de dierenarts.

Vergifiging na het per ongeluk innemen van het product is bij een hond onwaaschijnlijk, maar kan in zeldzame gevallen leiden tot neurologische symptomen als spiersamentrekkingen of lethargie. Symptomatische behandeling kan hier nodig zijn.
 

Let op
Het artikel mag niet in het water terechtkomen, omdat het voor vissen en andere waterorganisment scahdelijk is. Voor behandelde honden zie "Bijzondere voorzorgsmaatregelen bij gebruik".

Voor risico's en bijwerkingen verwijzen wij je door naar jouw dierenarts of apotheker.


Houder van de vergunning voor het in de handel brengen: : Bayer B.V, Animal Health Division, Energieweg 1, NL-3641 RT Mijdrecht
Fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte: KVP Pharma + Veterinär Produkte GmbH, Projensdorfer Str. 324, D-24106 Kiel

This product does not have any reviews yet - be the first to write one.