Welkom bij de Welpenhoeve! klik hier voor meer informatie over verzending en afhalen.

€15,75
Beschikbaar
(0)

Preventie en behandeling van vlooien bij katten.

Levertijd 1 tot 5 werkdagen.

Dosering:1 pipet Advantage® 40 voor katten < 4 kg
1 pipet Advantage® 80 voor katten ≥ 4-8 kg

Doodt vlooien snel en door contact. De vlo moet geen bloed zuigen.
Gemakkelijke toediening (spot-on). Beschermt gedurende 3 weken tegen vlooien.

Actieve substantie(s): Imidacloprid 

Indicaties: voor de preventie en de behandeling van vlooien bij katten.

Een éénmalige behandeling beschermt tegen een verdere vlooienbesmetting gedurende 3 weken. 
Het product kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie voor de controle van vlooienallergiedermatitis (VAD), waar deze diagnose vooraf werd gesteld door een dierenarts.

Contra-indicaties: niet gespeende kittens van minder dan 8 weken oud niet behandelen.

Niet gebruiken bij overgevoeligheid aan één van de bestanddelen van dit product.

Toedieningswijze: druppels op de intacte huid in de nek (spot-on).

Aanbevelingen: herbesmetting door het opduiken van nieuwe vlooien in de omgeving kan gedurende 6 weken of langer na de aanvang van de behandeling aanhouden. Meer dan 1 behandeling kan dus noodzakelijk zijn afhankelijk van de graad van vlooien in de omgeving. 

Om de besmetting in de omgeving van het dier te reduceren, wordt bijkomend een behandeling van de omgeving tegen volwassen vlooien en de ontwikkelingsstadia ervan aanbevolen met bijvoorbeeld Fleegard® Fogger of Fleegard® Spray.

Opgelet: De vlo is drager van de hondenlintworm (deze komt voor bij hond en kat). Het is dus in het geval van een besmetting met vlooien ook belangrijk uw huisdier te ontwormen, bvb. met Profender® Cat Spot-On of Drontal® Cat.

Samenstelling: 10% imidacloprid. Antioxidant: gebutyleerd hydroxytolueen. 

Eigenschappen: imidacloprid, 1-(6-Chloro-3-pyridylmethyl)-N-nitro-imidazolidin-2-ylideneamine is een ectoparasiticum dat behoort tot een nieuwe klasse van chloronicotinylverbindingen. Chemisch wordt de verbinding accurater omschreven als chloronicotinyl nitroguanidine. De farmacologische eigenschappen van imidacloprid zijn nieuw. De verbinding heeft een hoge affiniteit voor de nicotinerge acetylcholinereceptoren in het postsynaptische gebied van het centrale zenuwstelsel. De hieruit volgende remming van de cholinerge transmissie bij insecten leidt tot verlamming en dood. Door de zwakke aard van de interactie met de nicotinereceptorplaatsen en het vooropgesteld slecht doordringingsvermogen doorheen de bloed-hersenbarriëre bij zoogdieren heeft de stof practisch geen effect op het centraal zenuwstelsel van zoogdieren. Deze minimale farmacologische activiteit bij zoogdieren is onderbouwd door veiligheidsstudies na systemische toediening van sublethale doses aan konijnen, muizen en ratten. In recente studies werd voor imidacloprid, additioneel aan de werkzaamheid tegen volwassen vlooien, een larvicide werking aangetoond in de omgeving van het behandelde dier. Larvaire stadia in de omgeving van het dier worden gedood na contact met een behandeld dier. Het product is aangewezen voor toediening op de huid. Na de plaatselijke toepassing bij katten wordt de oplossing snel verdeeld over het dier. Acute dermale studies bij de rat en overdosis- en serumkinetiekstudies bij het doeldier hebben aangetoond dat de systemische absorptie zeer laag en voorbijgaand is en niet relevant is voor de klinische werkzaamheid. Dit werd verder aangetoond in een studie waarbij vlooien niet afgedood werden na het zich voeden op voorheen behandelde dieren van zodra alle werkzame stof verwijderd werd van de huid en vacht van het dier. 

Bijwerkingen:  het product heeft een bittere smaak en speekselen kan occasioneel optreden wanneer de kat likt aan de toedieningsplaats onmiddellijk na de behandeling. Dit is geen intoxicatieverschijnsel en verdwijnt zonder behandeling binnen enkele minuten. 

Waarschuwingen: men dient erop toe te zien dat de inhoud van de tube niet in contact komt met de ogen of mond van het te behandelen dier. Laat niet toe dat recent behandelde dieren elkaar aflikken. Er werden geen primair embryotoxische, teratogene of reproductietoxische effecten waargenomen tijdens de studies met imidacloprid op ratten en konijnen. De studies op drachtige en melkgevende poezen samen met hun nakomelingen zijn beperkt. Het bewijs tot nu toe doet veronderstellen dat er geen neveneffecten te verwachten zijn bij deze dieren. Er werden geen interacties waargenomen na toediening van het dubbele van de aanbevolen dosering van dit product en vaak gebruikte diergeneesmiddelen op basis van lufenuron, pyrantel of praziquantel. De verenigbaarheid van het product werd ook aangetoond met een wijde groep aan routinebehandelingen onder praktijkomstandigheden, waaronder vaccinatie. Er ontstonden geen nadelige klinische ziektetekens na de wekelijkse toediening van vijf maal de therapeutische dosis gedurende 8 opeenvolgende weken. Intoxicatie door onopzettelijke orale opname bij dieren is onwaarschijnlijk. In dat geval moet de behandeling symptomatisch zijn onder diergeneeskundig toezicht. Er is geen specifiek antidoot bekend maar de toediening van actieve kool kan voordelig zijn. Na gebruik de handen grondig wassen. Elke eventuele contaminatie van de huid met zeep en water wassen. Contact van het product met de ogen of de mond vermijden. Indien het product onopzettelijk in de ogen terecht komt, overvloedig spoelen met water. Indien huid- of oogirritatie aanhoudt of indien het product onopzettelijk wordt ingeslikt, medisch toezicht inroepen. Personen met een bekende huidovergevoeligheid kunnen bijzonder gevoelig zijn voor dit product. Niet eten, drinken of roken tijdens de toediening. 

This product does not have any reviews yet - be the first to write one.