Welkom bij de Welpenhoeve! klik hier voor meer informatie over verzending en afhalen.

€16,75
Beschikbaar
(0)

Preventie en behandeling van vlooien bij honden.

Levertijd 1 tot 5 werkdagen.

Samenstelling: 10% imidacloprid. Antioxidant: gebutyleerd hydroxytolueen. 

Eigenschappen: imidacloprid, 1-(6-Chloro-3-pyridylmethyl)-N-nitro-imidazolidin-2-ylideneamine is een ectoparasiticum dat behoort tot een nieuwe klasse van chloronicotinylverbindingen. Chemisch wordt de verbinding accurater omschreven als chloronicotinyl nitroguanidine. De farmacologische eigenschappen van imidacloprid zijn nieuw. De verbinding heeft een hoge affiniteit voor de nicotinerge acetylcholinereceptoren in het postsynaptische gebied van het centrale zenuwstelsel. De hieruit volgende remming van de cholinerge transmissie bij insecten leidt tot verlamming en dood. Door de zwakke aard van de interactie met de nicotinereceptorplaatsen en het vooropgesteld slecht doordringingsvermogen doorheen de bloed-hersenbarriëre bij zoogdieren heeft de stof practisch geen effect op het centraal zenuwstelsel van zoogdieren. Deze minimale farmacologische activiteit bij zoogdieren is onderbouwd door veiligheidsstudies na systemische toediening van sublethale doses aan konijnen, muizen en ratten. In recente studies werd voor imidacloprid, additioneel aan de werkzaamheid tegen volwassen vlooien, een larvicide werking aangetoond in de omgeving van het behandelde dier. Larvaire stadia in de omgeving van het dier worden gedood na contact met een behandeld dier. Het product is aangewezen voor toediening op de huid. Na de plaatselijke toepassing bij honden wordt de oplossing snel verdeeld over het dier. Acute dermale studies bij de rat en overdosis- en serumkinetiekstudies bij het doeldier hebben aangetoond dat de systemische absorptie zeer laag en voorbijgaand is en niet relevant is voor de klinische werkzaamheid. Dit werd verder aangetoond in een studie waarbij vlooien niet afgedood werden na het zich voeden op voorheen behandelde dieren van zodra alle werkzame stof verwijderd werd van de huid en vacht van het dier. 

Indicaties: voor de preventie en de behandeling van vlooienbesmettingen op honden. Op de hond aanwezige vlooien worden afgedood binnen één dag na de toediening. Een éénmalige behandeling beschermt tegen de ontwikkeling van een vlooienpopulatie gedurende 4 weken. Het product kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis. 

Contra-indicaties: niet gespeende pups van minder dan 8 weken ouderdom niet behandelen. 

Bijwerkingen: het product heeft een bittere smaak en speekselen kan occasioneel optreden wanneer de hond likt aan de toedieningsplaats onmiddellijk na de behandeling. Dit is geen intoxicatieverschijnsel en verdwijnt zonder behandeling binnen enkele minuten. 

Dosering/Toediening: dosering: Honden van minder dan 4 kg l.g. krijgen 1 tube Advantage 40 voor honden (0,4 ml). Honden van 4 kg tot minder dan 10 kg l.g. krijgen 1 tube Advantage 100 voor honden (1,0 ml). Honden van 10 kg tot minder dan 25 kg l.g. krijgen 1 tube Advantage 250 voor honden (2,5 ml). Honden van 25 kg l.g. tot minder dan 40 kg l.g. krijgen 1 tube Advantage 400 voor honden (4,0 ml). Honden van 40 kg l.g. en meer krijgen 2 tubes Advantage 400 voor honden (8,0 ml). Herbesmetting door het opduiken van nieuwe vlooien in de omgeving kan gedurende 6 weken of langer na de aanvang van de behandeling aanhouden. Meer dan 1 behandeling kan dus noodzakelijk zijn afhankelijk van de graad van vlooien in de omgeving. Om de besmetting in de omgeving van het dier te reduceren, wordt bijkomend een behandeling van de omgeving tegen volwassen vlooien en de ontwikkelingsstadia ervan aanbevolen. Het product blijft werkzaam als het dier nat wordt, bijvoorbeeld na het zwemmen of de blootstelling aan hevige regen. Evenwel kan in gevallen van frequent zwemmen of baden een herbehandeling noodzakelijk worden, afhankelijk van de aanwezigheid van vlooien in de omgeving. In die gevallen niet vaker opnieuw toedienen dan eenmaal per week. Wijze van toediening: Neem een tube uit de verpakking. Houd de tube rechtop, draai en verwijder het dopje. Het dopje er omgekeerd weer opsteken, draaien om het zegel te verbreken en het dopje terug verwijderen. Bij een rechtopstaande hond de haren tussen de schouderbladen uit elkaar drukken totdat de huid zichtbaar wordt. Plaats de open zijde van de tube op de huid en knijp enkele malen de tube stevig samen om de inhoud direct op de huid te ledigen. Enkel voor honden van 25 kg l.g. tot minder dan 40 kg l.g.: De hond moet rechtop staan voor de eenvoudige toediening. De gehele inhoud van de tube moet gelijkmatig op drie tot vier plaatsen op de rug van schouder tot staartbasis worden aangebracht. Op elke plek de haren uit elkaar drukken totdat de huid zichtbaar wordt. Enkel voor honden van 40 kg l.g. en meer: neem twee tubes uit de verpakking. Breng volgens de hierboven beschreven techniek de gehele inhoud van elke tube langs de ruglijn van schouder tot staartbasis aan, gelijkmatig verspreid op drie tot vier plaatsen. Breng niet teveel op één enkele plaats aan; anders kan een deel van de oplossing van de zijde van de hond aflopen. Omdat het product een bittere smaak heeft, kan speekselen soms optreden wanneer de hond onmiddellijk na de behandeling aan de toedieningsplaats likt. Dit is geen intoxicatieverschijnsel en verdwijnt zonder behandeling binnen enkele minuten. Een correcte toediening minimaliseert de kans op likken door de hond aan het product. Uitsluitend aanbrengen op onbeschadigde huid. Laat niet toe dat recent behandelde dieren elkaar aflikken. 

Waarschuwingen: men dient erop toe te zien dat de inhoud van de tube niet in contact komt met de ogen of mond van het te behandelen dier. Laat niet toe dat recent behandelde dieren elkaar aflikken. Er werden geen primair embryotoxische, teratogene of reproductietoxische effecten waargenomen tijdens de studies met imidacloprid op ratten en konijnen. De studies op drachtige en melkgevende teven samen met hun nakomelingen zijn beperkt. Het bewijs tot nu toe doet veronderstellen dat er geen neveneffecten te verwachten zijn bij deze dieren. Er werden geen interacties waargenomen na toediening van het dubbele van de aanbevolen dosering van dit product en vaak gebruikte diergeneesmiddelen op basis van fenthion, lufenuron, milbemycine, febantel, pyrantel of praziquantel. De verenigbaarheid van het product werd ook aangetoond met een wijde groep aan routinebehandelingen onder praktijkomstandigheden, waaronder vaccinatie. Er ontstonden geen nadelige klinische ziektetekens na de toediening van individuele doses tot 200 mg/kg lichaamsgewicht (vijf tot acht maal de normale dosis), dagelijkse behandelingen aan 100 mg/kg lichaamsgewicht gedurende 5 opeenvolgende dagen of wekelijkse behandelingen aan vijf maal de maximale dosis gedurende 8 opeenvolgende weken. Intoxicatie door onopzettelijke orale opname bij dieren is onwaarschijnlijk. In dat geval moet de behandeling symptomatisch zijn onder diergeneeskundig toezicht. Er is geen specifiek antidoot bekend maar de toediening van actieve kool kan voordelig zijn. Na gebruik de handen grondig wassen. Elke eventuele contaminatie van de huid met zeep en water wassen. Contact van het product met de ogen of de mond vermijden. Indien het product onopzettelijk in de ogen terecht komt, overvloedig spoelen met water. Indien huid- of oogirritatie aanhoudt of indien het product onopzettelijk wordt ingeslikt, medisch toezicht inroepen.

Niet eten, drinken of roken tijdens de toediening. 

Houdbaarheidstermijn: 5 jaar. Geen speciale bewaringsvoorschriften vereist. Verwijderd houden van eten, drank en dierenvoeder

This product does not have any reviews yet - be the first to write one.