Welkom bij de Welpenhoeve! klik hier voor meer informatie over verzending en afhalen.

€41,50
Beschikbaar
(0)
Levertijd 1 tot 5 werkdagen.

Suikerziekte (diabetes mellitus) is een vaak voorkomende ziekte bij katten. Onder andere adipositas of genetische aanleg kunnen oorzaken hiervoor zijn. Bij diabetes mellitus is er sprake van een chronische verhoging van het bloedsuikergehalte, omdat de productie van het hormoon insuline verstoord is en daardoor de bloedsuikerspiegel niet meer gereguleerd wordt. Overgaan op ander voer is in dat geval onvermijdelijk.

Royal Canin Veterinary Diet - Diabetic DS 46 biedt een duurzame oplossing voor katten ouder dan 6 maanden met diabetes mellitus. Dit voer bevat een gematigd energiegehalte om overgewicht af te bouwen en het gewicht te behouden. De toevoeging van vlozaden en gerst kan een postprandiale hyperglykemie tegengaan. Een verhoogt eiwitgehalte draagt positief bij aan de reductie van de netto energieafname, voor een goede, vertraagde glucosevoorziening. 

 Let op de volgende aanwijzingen:
  1. Het voeden van een veterinair dieetvoer mag alleen gebeuren in samenspraak met de dierenarts. 
  2. Tijdens het voeden van een veterinair dieetvoer, dien je jouw dierenarts regelmatig (elke 6 maanden) te bezoeken.
  3. Als de gezondheid van je huisdier verslechtert, dien je onmiddelijk de dierenarts te raadplegen.
  4. Met de toevoeging van het geselecteerde dieetvoer aan je winkelwagen, bevestig je de bovengenoemde aanwijzingen te hebben gelezen en begrepen.
 
Indicaties:
  • Diabetes mellitus
  • Gewichtsbehoud

Contra-indicaties:
  • zwangere & lacterende poezen - kittens
Specifieke producteigenschappen:
  • Gematigd energiegehalte: een gereduceerd energiegehalte bevordert een optimale conditie en kan de insulineresistentie in combinatie met overgewicht verminderen.
  • Hoog eiwitgehalte: het verhoogde eiwitgehalte draagt bij aan de reducering van de netto-energieafname en het kan zorgen voor een vertraagde glucosevoorziening 
  • Glucosemodulatie: de werking van vlozaden (psyllium) en de toevoeging van graanproducten (gerst) kan een postprandiale hyperglykemie voorkomen. Zonder monosachariden. 
  • Beschermt de gewrichten: chondroïtinesulfaat (remt de enzymatische beschadiging van chondrozyten) en glucosamine (stimuleert de nieuwe opbouw van glycosamineoglycanen) werken degeneratieve gewrichtsaandoeningen tegen. 
Behandelduur:

Dit dieetvoer hoort een leven lang te worden gegeven. Ondanks dat Diabetes Mellitus bij katten reversibel kan zijn, kan dit voer het risico op een terugval verminderen.

Extra informatie:

Dieetvoeding met een aangepaste hoeveelheid zetmeel/een hoog eiwitgehalte ondersteunt de klinische controle en gereduceerde insulinebehoefte, en verhoogt de kans op reversibiliteit van diabetes bij katten (Rand 2009). Een hoog eiwitgehalte ondersteunt dat het voer weinig wordt afgeslagen. Dat is belangrijk bij katten met diabetes mellitus om de insulinetoediening niet aan te tasten. 
 
Samenstelling:
Gevogelte-eiwit (gedroogd), soja-eiwit-insolaat (L.I.P.)*, maisvoermeel, tarweglutenmeel (L.I.P.)*, gerst, maisglutenvoer, dierlijk vet (varken, gevogelte), lignocellulose, dierlijk eiwit (gehydrolyseerd, gevogelte), bietenpulp, mineralen (gechelateerd), psylliumzaden en -schillen (vlozaden), visolie, fructo-oligosacharides (FOS), kaliumcitraat, sojaolie, taurine, hydrolysaat uit schaaldieren (rijk aan glucosamine), L-carnitine, hydrolysaat uit kraakbeen (rijk aan chondroïtine). 

*L.I.P. (low indigestible protein): geselecteerde, licht verteerbare eiwitten met hoge biologische waarde. 

Toevoegingsstoffen
Vitamine A (6.300 IE/kg), vitamine D3 (1.000 IE/kg), ijzer (23 mg/kg), jodium (2,3 mg/kg), koper (3 mg/kg), mangaan (29 mg/kg), zink (88 mg/kg), selenium (0,02 mg/kg) - conserveermiddelen - antioxidanten.
 

Analytische bestandsdelen

 

ruw eiwit 46.0 %
ruw vet 12.0 %
ruwe vezel 3.6 %
ruwe as 6.2 %
vitamine B8 (biotine) 3.51 mg
choline 2500.0 mg
ijzer 184.0 mg
vocht 5.5 %
vitamine B9 (foliumzuur) 12.9 mg
jodium 3.0 mg
L-carnitine 200.0 mg/kg
mangaan 45.0 mg
natrium 0.4 %
omega-6-vetzuren 2.69 %
zetmeel 18.8 %
taurine 2100.0 mg/kg
zink 139.0 mg
vitamine B1 (thiamine) 16.9 mg
vitamine B2 (riboflavine) 61.0 mg
vitamine B6 (pyridoxine) 46.8 mg
vitamine C (ascorbinezuur) 300.0 mg
vitamine D3 1000.0 mg
vitamine E 500.0 mg
metaboliseerbare energie 387.0 kcal
dieetvezels 11.5 %
EPA + DHA vetzuren 0.3 mg
arginine 2.6 %
lysine 1.64 %
cysteïne 1.52 %
nitrogen-free extracts 26.7 mg
Voedingsadvies:
Royal Canin Veterinary Diet Feline is compleetvoer voor katten met diabetes mellitus.

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (g/dag) :
 
Lichaamsgewicht Mager Normaal Overgewicht
2 kg 39 g 33 g -
3 kg 53 g 44 g -
4 kg 65 g 54 g -
5 kg 76 g 63 g 50 g
6 kg 86 g 72 g 57 g
7 kg - 80 g 64 g
8 kg - 88 g 70 g
9 kg - 96 g 77 g
10 kg - 103 g 83 g
 

This product does not have any reviews yet - be the first to write one.